Badplatser

Det finns många härliga badplatser i Orsa. Här finns den långa sandstranden på Orsa camping men även mer undangömda pärlor vid mindre sjöar, älvar, åar och skogstjärnar.

Var finns strandbad?
Den största stranden i Orsa finns på Orsa Camping. Med sin långa sandstrand är den en klar semesterfavorit. På campingen finns även 50 meters simbassäng, lekplatser, restaurang, butik och minigolf.

Bad finns även vid Holen och Lisselhed i Orsasjön, Djurvik i sjön Skattungen, i Oreälven, vid Emåtjärn och på många andra platser vid sjöar och vattendrag.

Kartor till många av våra strandbad hittar du via Havs- och vattenmyndighetens webbplats.länk till annan webbplats Där finns även resultat från eventuella badvattenprovtagningar.

Ofta sköts och underhålls strandbaden av någon ideell förening.

Badvattenprover
Ett strandbad klassas som EU-bad om det har fler än 200 badgäster i snitt per dag under badsäsongen. För EU-bad finns det krav på att badvattenprover ska tas regelbundet. I Orsa kommun klassas badet vid campingen som EU-bad.

Havs- och vattenmyndighetens webbsida badplatsenlänk till annan webbplats kan du läsa om de senaste provtagningarna på ett antal badplatser i hela Sverige. Du klickar dig fram på en karta för att hitta just den badplatsen du är intresserad av.

Senast uppdaterad: 19 november 2019