Lena Bergman blir chef för nya byggnads- och miljöförvaltningen

Miljökontoret i Orsa och Stadsbyggnadskontoret i Mora föreslås under hösten 2021 att slås ihop till en gemensam förvaltning som ska jobba för båda kommunerna. Lena Bergman blir den chef som ska leda den nya förvaltningen.

Lena Bergman

Lena Bergman anställs som förvaltningschef för den nya gemensamma miljö- och byggförvaltningen för Orsa och Mora, där Mora blir värdkommun.

Lena kommer närmast från Malung-Sälens kommun där hon har haft motsvarande tjänst som chef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Hon har tidigare arbetat som miljöchef, miljöinspektör och som ingenjör inom den privata sektorn.

– Jag har väldens roligaste arbete som nu fortsätter i Mora och Orsa. Jag har trivts väldigt bra i Malung-Sälens kommun och med mina kollegor, men när denna möjlighet dök upp så var det en chans och en utmaning som jag inte ville missa, säger Lena Bergman.

– Vi är glada att få en förvaltningschef med erfarenhet från en gemensam förvaltning med miljö och bygg inför vår sammanslagning och hälsar Lena Bergman varmt välkommen, säger Orsas kommunchef Marie Ehlin.

Lena Bergman börjar sin anställning under maj månad, exakt datum är inte bestämt. Beslut om ihopslagning av verksamheterna Miljö och Stadsbygg till en gemensam förvaltning fattas formellt under 2021.


Senast uppdaterad: 19 januari 2021