Fiber för villaägare

Publicerad: 12 januari 2023 Uppdaterad: 18 september 2023

Här kan du som är villaägare läsa om fördelarna med fiber.

En kvinna sitter på en soffa och jobbar på en bärbar dator. Foto.

Varför fiber?

Det finns många fördelar med fiber. Bland annat kan du använda din anslutning till att ringa, surfa på internet och titta på tv. Fibern klarar av högre hastigheter än andra alternativ som finns på marknaden i dag, och är alltså redo att hantera
framtidens tjänster när de kommer. Eftersom fibern är nedgrävd under mark påverkas det minimalt av väder och vind. Dessutom, eftersom det är ljussignaler som går i fibernätet och inte el, påverkas aldrig anslutningen av andra typer av ledningar. Det är också en investering i din fastighet att välja att ansluta dig till fibernätet.

De flestas vardag blir alltmer digitaliserad, och möjligheterna blir bara fler. Att handla, hänga på sociala medier, göra bankärenden, deklarera och köpa resor är många redan vana vid. Men framöver kanske du exempelvis vill kunna höja värmen i huset eller låsa upp dörren när en hantverkare knackar på, direkt i din telefon? Träffa läkare eller kundtjänster via videosamtal, jobba hemifrån eller enkelt och gratis prata med någon som bor på andra sidan jorden? Med fiber blir det- och mycket annat- möjligt. Kapaciteten i fibernätet är närmast obegränsad och i dag använder vi bara en bråkdel av fiberns möjlighet.

Självklart behöver du inte använda någon av de tjänster som räknades upp här ovanför, men det kan ju vara bra att ha möjligheten. Fördelen med fiber är just att du kan välja och vraka bland digitaliseringens möjligheter- både i dag och i framtiden. Behoven förändras över tid.

Beställ fiber här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 18 september 2023