Utställningar i Kulturhuset

I Kulturhusets konsthall och glasmontern i entrén pågår hela tiden olika utställningar. I Dräktgalleriet en trappa upp kan du se Orsadräkten.

Öppnar 10 oktober klockan 12.00.

Ingen samlad vernissage.

I utställningen Jordsbând undersöker Ida Lisell rörelsen mellan olika kulturer och sökandet efter ett hem. Undersökandet gestaltas i både ord och bild där klassiska Dalarna-motiv möter ett Street art inspirerat uttryck.  

Ida Lisell kommer ursprungligen från Rättvik men är idag en Vällingbybo som spenderar stora delar av sina somrar i Orsa. Hon är utbildad konstnär och lärare som arbetar konstnärligt inom olika grafiska tekniker och med text. Parallellt med sitt konstnärliga arbete håller hon också i kurser och workshops inom skapande.  

Öppettider: Måndag - torsdag 12-18, fredag 12-16, lördag 10-14
(fredag 30 oktober kl 12-14, lördag 31 oktober stängt)

Arr. Orsa Kulturhus

En rad med människor som håller grafiska motiv av dräkten gjorda av Ida Lisell.

Öppnar lördag 28 november kl 12.

Kom in till oss på Kulturhuset och koppla av från julstöket. Kolla in vad som händer på vår Open Stage, läs en bok, pyssla eller bara ta det lugnt i vår julpyntade Konsthall. Vi kommer att ha fotoutställning, Kurbitsgruppen på Hembygdsgården visar sina verk och Ungdomens Hus ställer ut pepparkakshus. Hantverkare/kurbitsmålare på plats vid vissa tider.

Fotoutställning av Henrik Järvergård. Maja Matslofva och Therese Eriksson. Hantverkare/kurbitsmålare på plats vissa tider.

Arr. Orsa Kulturhus

Julkula i snön.

Orsaband 7 september - 19 november

Utställning med plagg och en filt från projektet Orsaband som startades 1995. Orsaband använde sig av mönster från Orsadräktens band i de stickade plagg som de tillverkade. Vi på Kulturhuset vill med detta inspirera och visa exempel på vad som kan skapas med utgångspunkt i äldre tiders dräktkonst.

Del av stickad tröja med mönsterdetalj från Orsadräkten.
Senast uppdaterad: 20 oktober 2020