Visionspeng

HAR DU EN IDÉ som du vill förverkliga för att göra Orsa bättre? Då har du chansen att söka pengar för att själv genomföra den. Alla som vill får komma med förslag, ju fler desto bättre. Ett eller flera förslag får dela på 200 000 kronor. Visionspengen är ett treårigt projekt där 200 000 kronor delas ut varje år.

Bild

Så här skulle det kunna se ut! Kläck en egen idé och koppla den till visionen. Skicka in din ansökan via vår nya e-tjänst och du har chansen att få ta del av Visionspengen.

DET SPELAR INGEN ROLL om du är fem, femtio eller hundrafem år. Ett bra samhälle utvecklas hela tiden, och det är våra olika sätt att tänka som skapar förutsättningar för att hitta oväntade vägar framåt. Nu vill vi ta vara på era kloka tankar och idéer och vi har ett sätt att involvera så många vi kan. Vi kallar det för Visionspengen.

Detta är Visionspengen

Det finns 200 000 kronor/år i tre år avsatta för att utveckla Orsa. Alla med ett förslag kan ansöka. Kraven är att förslaget passar ihop med Vision Orsa 2050 och förslaget följer de övriga kriterierna för Visionspengen. Pengarna kommer att fördelas till de förslag som får flest röster från orsaborna via kommunens hemsida.

ANSÖKNINGSTIDEN FÖR I ÅR ÄR NU SLUT. DE PROJEKT SOM GÅR VIDARE TILL OMRÖSTNING PRESENTERAS INOM KORT. DÅ KAN NI RÖSTA PÅ ERA FAVORITER HÄR!

Senast uppdaterad: 4 oktober 2021