Nyheter från kommunfullmäktiges sammanträde 29 maj 2023

Publicerad: 29 maj 2023

Här kommer en kort sammanfattning av ärenden som var på kommunfullmäktiges agenda under mötet måndagen den 29 maj.

Närbild på en person som skriver på en laptop. Ett stor vitt paragraftecken är i förgrunden. Bildcollage.

Mottagande av medborgarförslag

Kommunfullmäktige tog emot ett medborgarförslag gällande möjligheterna att kunna spela fotboll i kommunen. Personen som skrivit förslaget påtalar att det inte går att träna på Lillåvallen i mitten av maj när fotbollssäsongen är i full gång. Fotbollsföreningen får spela på en gräsplätt vid Orsaskolan och behöver skjuta upp hemmamatcher för att Lillåvallen inte är spelbar. Personen som skrivit medborgarförslaget önskar att kommunen bygger en hybridgräsplan i centrum som kan nyttjas redan i början av mars så ungdomar i Orsa kan träna fotboll med rätt förutsättningar. Kommunfullmäktige kommer nu att bereda frågan och komma med ett svar.

Årsredovisning 2022

Kommunfullmäktige fattade beslut om att godkänna årsredovisningen för 2022. I årsredovisningen följer kommunen upp sina mål, uppdrag och sin budget.

Här kan du läsa mer om årsredovisningen för 2022:
Orsa kommun redovisar fortsatt gott eknomiskt resultat

Policy för kost

Kommunfullmäktige beslutade att godkänna en ny policy för kost som gäller 2023-2026. Kostpolicyn är ett styrdokument och hjälpmedel för kostenhetens medarbetare men även för medarbetare inom lärande och omsorg. Inriktningen på kostpolicyn är att matlagning ska ske i kommunens kök på ett säkert och näringsriktigt sätt. Den nya policyn fokuserar även på hållbar utveckling, klimat och livsmedelsfrågor. För att minska miljöpåverkan och långa transporter har en prioriteringsordning tagits fram för inköp av livsmedel.

Här kan du läsa mer om kostpolicyn:
Ny kostpolicy i Orsa kommun sätter fokus på näringsriktig mat lagad från grunden

Avveckling Stiftelsen Rovdjurscentrum

Kommunfullmäktige beslutade att godkänna förslaget om att avveckla stiftelsen Rovdjurscentrum Designtorg Trä. Det är kommunfullmäktige som fattar det slutgiltiga beslutet i frågan.

Här kan du läsa mer om avvecklingen av stiftelsen:
Stiftelsen Rovdjurscentrum Designtorg Trä avvecklas

Senast uppdaterad: 29 maj 2023