Så här går det till!

Visionspengen kommer att utlysas en gång om året. För 2021 är ansökningstiden stängd. Omröstningen startar inom kort. Nästa ansökningsomgång startar under våren, så finslipa era idéer rean nu!

När du funderat ut ditt projekt och hur det stödjer visionen skriver du in det i e-tjänsten. Du behöver beskriva vad du vill göra, hur det ska gå till och vad som ska hända när projektet är genomfört och givetvis vad det kostar. E-tjänsten talar om för dig vad du behöver tänka på. Kom ihåg att du själv ansvarar för att genomföra projektet! Vi hjälper dig förstås om du kör fast!

Är du eller ni under 18 år måste ni ha en myndig ansvarig.

Efter utlysningstiden, normalt fyra veckor, går styrgruppen igenom förslagen och kollar så att de stämmer överens med reglerna och handlar om sånt kommunen får stödja. Ni kommer att få chans att svara på frågor och rätta till eventuella fel.

När förslagen godkänts läggs de ut på hemsidan för omröstning. Alla Orsabor får rösta på det förslag de tycker är det bästa just nu. Du behöver inte vara orsabo för att lämna förslag, men bara orsabor får rösta. Du kommer också att få chansen att presentera ditt förslag vid ett offentligt möte.

Det förslag som får mest röster vinner. Om flera förslag får plats inom 200 000- kronorsgränsen kan fler än ett förslag bli vinnare.

Det eller de vinnande förslagen skriver avtal med kommunen och får genomföra projektet inom den budget de sökt.

Senast uppdaterad: 4 oktober 2021